Vil du køre gokart?

Vil du køre gokart?

 

Vejen til LeMans og Formel 1 starter med gokart.

 

Her er nogle ideer og gode råd til dig der gerne vil køre gokart.

At køre gokart kræver en hel del tid og penge. Så mange vil nok være noget usikre på om det nu også virkeligt er noget de vil kaste sig ud i.

 

Råd #1: Start med udlejnings gokart, meld dig ind i en klub der arrangere træning og løb for udlejnings karts.

 

Der er mange udlejningsbaner rundt omkring i landet hvor man kan prøve at køre. Men hvis man vil dyrke gokart sporten rigtigt skal der masser af træning til.

Klubber som BGK Børnenes Gokart Klub i Brøndby, Power Racing Academy i Herlev eller Racehall i Århus tilbyder træning og løb arrangeret for børn mellem 8-16 år.

Udlejnings karts kræver ikke investering i gokart og man kan lære rigtigt meget køreteknik. Det er den billigste måde at køre gokart på, fokuser på at udvikle køre og løbs teknik

og investere i egen hjelm, køredragt mm.

En anden mulighed er at melde sig ind i en ungdomsklub der køre gokart. De findes rundt om i landet, men kræver normalt at man bor i den kommune ungdomsklubben er hjemmehørende i. Eksempler på Sjælland er Viadukten (ved Roskilde) og KGB Ungdomsklub i København.

Råd #2: Klar til at tage springet til at køre en rigtig udendørs race gokart?

Udendørs gokarts er langt hurtigere, sjovere og giver en ekstra dimension idet man skal være et team bestående af Kører og mekaniker.

 

  1. Meld dig ind i din lokale DASU klub så du kan købe licens og få en hjemmebane at køre på.
  2. Køb en brugt gokart i en passende FIA CIK klasse. 8-10 år: Cadett Mini, 10-13 år: Cadett Junior, 14-16år: KF Junior. Hvorfor brugt? I de første år handler det 99% om køre træning, lære gokart og baner at kende. En pålidelig 1-3år gammel gokart giver lige så god træniing som en ny og er langt det smarteste økonomisk. En Cadett kart i god stand kan fås fra 7000 til 12000kr på karting.dk Først når man er blandt de aller bedste i landet kan man få glæde af de ekstra 100dele af et sekund en ny gokart giver over en brugt.
  3. Træn ofte (2 gange om ugen), ligesom alle andre former for sport er træning helt afgørende for resultaterne. Tilmeld jer så mange gokart træningslejre som i har tid og råd til. DASU arrangere typisk trænings gokart træningslejr en gang om året mens mange klubber holder træningsevents rundt omkring i landet. Onsdagsløb på Københanvs Gokart Bane er også en super måde at få race erfaring på.

 

Hvad med de andre gokart klasser som ROTAX, ROK mm. ? Ud over FIA CIK klasserne (hvor der er en rød tråd hele vejen til formel 1) er der en række promoter klasser hvor motor fabrikanter tilbyder en løbserie. Promotor klasserne er mest orienteret mod hobby kørere. Der kan være rigtigt godt race, men CIK Cadett klasserne er klart at anbefale hvis man vil dyrke sporten på et højt niveau til en meget rimelig omkostning.

Copyright 2016 © All Rights Reserved